Pupaanschaf

Wees gewaarschuwd, kleine puppies worden groot en brengen veel verantwoordelijkheden met zich mee. Want als je een Bull Terrier pup neemt, zonder er goed over na te denken zal je huiskamer misschien de komende jaren iedere dag met toiletpapier versierd worden. Daarentegen kan een weloverdachte Bull Terrier veel plezier opleveren, van het samen leuke dingen doen tot het lachen om de vele streken die hij uithaalt.

Tijd

Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel tijd je wilt en kunt vrijmaken voor een Bull Terrier. Bedenk hierbij dat met een beetje geluk een Bull Terrier heel oud kan worden. De tijd die een hond minimaal in beslag neemt is bij een volwassen Bull Terrier ; vier maal daags uitlaten, waarvan een keer een half uur, regelmatig borstelen en spelen. Een puppy moet vaker uitgelaten worden, en opvoeding zal ook veel tijd in beslag nemen. En bedenk ook hoe je graag je vakantie doorbrengt, kan je Bull Terrier in de toekomst mee, of moet hij naar een pension? Een hond kan niet zomaar het vliegtuig in, en ook als je met de auto de grens over wilt moet aan veel eisen voldoen en mogen sommige rassen sowieso niet mee. Zelfs een strandvakantie in Nederland kan problemen opleveren, want niet alle stranden laten het gehele jaar honden toe.

Kosten

Een ander punt van aandacht zijn de kosten. De aanschafprijs van een Bull Terrier kan heel hoog zijn, maar daarna begint het echte feest pas. Een hond moet dagelijks eten. De kwaliteit van het voer bepaald dat dit kan variëren van enkele tientjes tot meer dan 50 euro per maand. Daarnaast moet een hond geënt worden, zijn er kosten voor verzekering of dierenarts, hondenbelasting, benodigdheden zoals borstels speeltjes en een slaapplaats en niet te vergeten cursussen om er voor te zorgen dat je hond een plezierige aanvulling op het gezin is en blijft.

Doen?

Nog niet ontmoedigd? Heb je de tijd en geld die nodig zijn om een Bull Terrier op te voeden en heb je het er voor over om ook naar buiten te gaan als het regent, of als je een avond eigenlijk heel erg zin hebt om op de bank te hangen? Dan zul je zien dat het investeren in je Bull Terrier ook echt iets op zal leveren en zul je waarschijnlijk veel plezier met hem beleven.